Vodnické putování

21.06.2015 18:47

Netradiční Vodnické putování

  Třetí červnovou neděli 21. 6. 2015 se v Ronově nad Doubravou uskutečnila pod záštitou Volnočasové Kulturní Ronovské Komise alias „VoKu®Ky“ netradiční akce pro děti s názvem „Vodnické putování“. Hlavním cílem bylo připravit pro děti hezké a nezapomenutelné odpoledne, které bude spojené s naším městečkem.  

     K realizaci jsme využili místní Nový rybník a vznikla tak příjemná procházka plná překvapení. S prezentací účastníků se začalo ve dvě hodiny odpoledne na paloučku „Mělčina“. A dětí se sešlo opravdu mnoho – bezmála sedmdesát, což je pro nás ta největší odměna.

     Malí návštěvníci se v průběhu procházky po břehu rybníka setkali s vodními a pohádkovými bytostmi, u kterých plnili rozmanité úkoly. Na konečné zastávce u stavidla na ně čekal samotný vodník Oulička. Ten zúčastněné obdaroval perníkovým kapříkem.

     I přes jednu dešťovou přeháňku se putování povedlo a nejen děti, ale i jejich rodiče si odnesli hezké zážitky a prožili příjemné odpoledne v přírodě, které bylo zakončeno opékáním párků na připraveném ohništi.

     Věříme, že se příští rok akce opět uskuteční a těšíme se nashledanou.



Foto z akce :

dusan-holas.rajce.idnes.cz/Vodnicke_putovani_21._6._2015/


knihovnaronov.rajce.idnes.cz/Vodnicke_putovani_21.6.2015/