Ronovský skořápkovník

10.04.2015 17:44

Ronovský Skořápkovník

  V neděli před Velikonocemi, dne 5. 4. 2015, proběhlo v našem městečku historicky první zdobení Ronovského Skořápkovníku. Pro tento účel byla pracovníky technických služeb města Ronov nad Doubravou do našeho parku před budovu základní školy dovezena bříza, strom, který je spojen se symbolikou jara. O vlastní zdobení Skořápkovníku se postarali všichni účastníci této jedinečné akce. Aby však mohl Skořápkovník zkrášlit náš park, bylo nutné shromáždit dostatečné množství vajíček. Do přípravy se zapojili nejen obyvatelé Ronova, ale především žáci mateřské a základní školy.

     V průběhu celé akce byl zajištěn pro nejmenší účastníky zábavný program v podobě velikonočních dílniček, soutěží. Děti si namalovaly a ozdobily vajíčka, kreslily kraslice křídou, shazovaly plechovky, skákaly panáka a nosily vajíčka na lžíci. Pro „dospěláky“ zde nechybělo stylové občerstvení. Točilo se zelené a červené pivo, grilovaly se klobásy, k dostání byly čerstvé Jidáše, prodávaly se velikonoční pomlázky.

     I přes nepřízeň počasí se nám nakonec podařilo na strom navěsit celkem 428 kraslic. My, členové komise jsme si celou akci užili a doufáme, že stejné pocity máte i vy, účastníci. Věříme, že jsme v našem městečku založili novou tradici – zdobení Skořápkovníku.

     Protože bez finanční pomoci a podpory bychom Skořápkovník nemohli uspořádat, chceme touto cestou poděkovat všem, kteří přispěli, ať již finančním darem nebo osobní pomocí. Děkujeme Městu Ronov nad Doubravou, firmě CULKA & SÁDLIK, s.r.o., firmě Tlapnet, s.r.o., Martinu Novotnému, Ludmile Novotné a Hospůdce u Vavřince - Milanovi Rekovi a Jaroslavu Šoubovi. Vaše Voku®ko.

Foto z akce : 


dusan-holas.rajce.idnes.cz/1._rocnik_Ronovskeho_Skorapkovniku_5._4._2015/

vokurko.rajce.idnes.cz/2015-04-05_-_Ronovsky_skorapkovnik/

knihovnaronov.rajce.idnes.cz/Skorapkovnik_5.4.2015/